Bli andelsägare!

Vill du njuta av solmogna tomater, dagsfärsk sallad och tycker du det vore spännande att testa en och annan ovanligare gröda såsom kålrabbi och lila morot?  Genom att bli andelsägare i vårt andelsjordbruk tecknar du dig för en andel av säsongens skörd. 

Grönsakskassarna finns i tre olika storlekar
1 andel passar till 1 vuxen
2 andelar till 2 vuxna
3 andelar till 3 vuxna eller till barnfamiljen.
Men vet man med sig att man äter väldigt mycket grönsaker rekommenderar vi att man väljer 2 andelar även om man bara är 1 person och vice versa.

Årets säsong börjar vecka 25 och sträcker sig till och med vecka 44. Totalt blir det 20 härliga grönsakskassar. Vi erbjuder två olika alternativ, med eller utan möjlighet att avboka kassar under säsongen.
Hela säsongen utan uppehåll.
Om ni väljer en säsong utan avbokningar få ni en rabatt som motsvarar en veckas leverans (då är priset per månad något lägre)
1 andel – 3550 kr (710 kr/månad)
2 andelar – 5750 kr (1150 kr/månad)
3 andelar – 7950 kr (1590 kr/månad)

Hela säsongen med uppehåll under fyra valfria veckor.
1 andel – 3060 kr (765kr/månad)
2 andelar – 4960 kr (1240kr/månad)
3 andelar – 6760 kr (1690kr/månad)

Väljer ni alternativet med möjlighet att avboka 4 veckor betala ni för 4 månader istället för 5 månader.

Boka här

Ett andelsjordbruk innebär en nära relation mellan oss som producenter och er som konsumenter. Under hela säsongen kommer du nära kunna följa dina grönsaker: vid varje leverans får du ett receptblad, som förutom recept innehåller tillagnings- och lagringstips samt en rapport från odlingarna. Du får även tillgång till vår Facebookgrupp för andelsägare där du kan följa vad vi gör i odlingarna, ställa frågor, ge feedback, etc.  Du kommer också bjudas in att delta i spännande moment och lärostunder i odlingarna.

Ett andelsjordbruk innebär även att vi delar på både risker och belöningar från odlingarna. I praktiken betyder det t.ex. att blir det en bra rödbetsskörd, får ni mycket rödbetor. Slår däremot rödbetsskörden fel, blir det inga eller lite rödbetor. Men troligtvis blir det då istället mycket morötter, vitkål, eller någon annan gröda som har trivts bra.

Exempel på andelar en vecka i september

Ingen säsong är den andra lik – men ungefär så här kan innehållet i kassarna se ut under respektive månad.

Juni
Sockerärterna och kålrabbi brukar ha premiär i juni. Kassarna domineras av bladgrönsaker, tex sallad och svartkål, färsk lök. Färska kryddor brukar det också finnas gott om, såsom timjan, koriander och dill.

Juli
När vi går in i juli brukar de första gurkorna göra entré, liksom broccoli, färskpotatis och rödbetor. Därefter blir den ena efter den andra grödan skördefärdig.

Augusti och september
I augusti och september råder överflöd i landen. Nu är leveranserna som störst och skulle t.ex. kunna innehålla: tomat, haricot verts, sallatshuvud, morot, fänkål, broccoli, gurka, kålrabbi, potatis och basilika.

Oktober
I oktober slutar successivt de värmekrävande växterna att ge skörd. Salladskål och machésallat tar t.ex. över när det blivit för kallt för den vanliga sallaten. Till halloween blir det givetvis en pumpa. En vecka i oktober kan innehålla vinterportulak, chili, persilja, gulbeta, morot, salladskål, potatis, lök och vitkål.

November
I november kan vi fortfarande skörda bl.a. vinterportulak, grönkål, brysselkål och purjolök. Detta kompletteras med lagrade grönsaker såsom lök, morot, rödbeta, palsternacka, rödkål, vitkål och pumpa.

December
Beroende på hur tidigt vintern kommer och hur länge skörden räcker brukar vi avsluta säsongens leveranser omkring månadsskiftet nov/dec.

 

Utlämningsplatser

För oss är det viktigt att minimera transporterna. Både era och våra. Därför gör vi vårt bästa för att planera en så smart rutt som möjligt.

Våra utlämningsplatser 2021 är:
Torsdagar
13.00 Bråna, Tolg
13.30 Tolgs Lanthandel
14.15 Berg, Bygdegården
15.00 Ör, Klockaregårdens trädgårdsbutik
15.45 Hofs Livs (Centrum), Växjö 16.30 Rottne, Löpanäsvägen 40
17.00 Tjureda Bygdegård, Åby/Tjureda