Maja Söderberg

Maja är författare till de hållbara kokböckerna Sju årstider i Majas kök och Majas klimatmat. Hon har under många år föreläst och utbildat om hållbar mat. Nybrukarna är hennes sätt att kombinera sin odlingspassion med engagemanget för hållbar mat.
maja@nybrukarna.se.
0735-81 14 22

Joe Egan

Joe är uppvuxen på en gård på Irland och har utbildat sig inom odling här i Sverige. Det är Joe, tillsammans med Maja, som i huvudsak sköter andelsodlandet 2017.

Jorge Zapico

Jorge odlar grönsaker och har biodling i Skärbäck (Ramkvilla). Hans drivkraft är att utforska hållbara matproduktionssystem. Han tar också hand om ekonomi och webbsidan för Nybrukarna. Jorge är disputerad forskare inom data och hållbar utveckling och jobbar annars på Linnéuniversitet och KTH.

me-round

Simon Gate

Simon är den som leder Nybrukarnas satsning på förädling som vi gör 2017. Han brinner även för fröodling och håller kurser i ölbryggning.

Sofia Asplund

Sofia bor på Knapagården i Lädja och har odlat där under några år. Med Nybrukarna kan hon bruka Knapagården på ett hållbart sätt och samtidigt jobba med frågor för en uthållig framtid. Sofia är legitimerad lärare samt utbildad miljövetare. Hon jobbar även på Växjö Kommun i hållbarhetsgruppen.