Brygg ditt eget öl

Ölbryggningskurs om två träffar inklusive provsmakning med Nybrukarnas Simon Gate. Första träffen är blandad teori och praktik där vi testar att brygga öl. Efter 6 veckor träffas vi igen för att smaka av ölet vi bryggde och kanske även öl du har bryggt. Då kommer det även finnas möjlighet att ställa frågor som har uppstått under det egna bryggandet.

Datum: 7:e februari.

Pris: 940kr/person

Var med och påverka grönsakslådorna!

Alla som är intresserade av att prenumerera på våra grönsakslådor är välkomna att fika och samtala med oss i Nybrukarna. Då har du också möjlighet att påverka upplägget på prenumerationen och innehållet i lådorna.

Datum: Lördag 7/3 kl. 11.oo

Plats: Pannkakshuset i Tolg

Intresseanmälan för grönsaksprenumeration samt till mötet: info@nybrukarna.se

Skapa din egen köksträdgård

Odlingskurs om 4 träffar á 2 ½ h med Nybrukarnas Maja Söderberg. Kursen ger dig inspiration och praktiska kunskaper för att komma igång med och driva ditt eget odlingsprojekt, eller utveckla ditt befintliga trädgårdsland. Hur ska jag gödsla? Vad behöver ärterna att klättra på? Hur håller jag undan mördarsniglarna? När vet jag att det är dags att skörda?

Läs mer om vad kursen innehåller här.

Datum: 8/3, 29/3, 7/6, 2/8 2015.

Pris: 900 kr.

Vegetarisk matlagningskurs

Heldagskurs inkl. buffé med deltagarnas inbjudna gäster.
Ledare är Maja Söderberg från Nybrukarna, som även är författare till kokböckerna “Majas klimatmat” och “Sju årstider i Majas kök”. Kursen innehåller grundläggande vegetarisk näringslära, bönprovning och tillagning av rätter med olika typer av vegetabiliska proteinkällor. Kreativt upplägg med syftet att deltagarna ska komma hem med massor av ny inspiration, många smakupplevelser och lusten att experimentera vidare där hemma.

Datum: Lördag 21 mars kl. 10-18 + festbuffé
Kursen erbjuds även: Söndag 27 sept kl. 10-18 + festbuffé

Pris: 1000 kr/person inklusive råvaror, lunch och festbuffé för dig och 1 gäst (100 kr för extra gäst)

Anmälan till: maja@nybrukarna.se

Lär dig ympa fruktträd

Lär dig konsten att föröka dina favoritäpplen och andra fruktträd under ledning av Nybrukarnas Daniel Larsson. Vi går igenom grunderna och tränar sedan på den praktiska tekniken.

Datum: Lördagen den 25:e april kl 10-14.

Pris: 500 kr inklusive ett fruktträd du själv har ympat.

Vårens vilda växter i köket

Växtvandring och matlagningskurs med Nybrukarnas Maja Söderberg och Sofia Asplund. Vi lär oss om och samlar vårens ätbara delikatesser. Dessa tar vi sedan in i köket och förädlar till diverse maträtter, örttéér, etc.

Datum: Söndagen den 10 maj kl. 9-16.

Pris: 600 kr.

Praktisk Rawfoodkurs

Kursen ger dig inspiration till hur du lagar mer rawfood & energifull mat i din vardag. Det är en praktisk matlagningskurs där vi under en dag tillsammans lagar och smakar flera huvudrätter och desserter under ledning av Maria Richter Simsek och Jonatan Persson.

Datum: April/maj 2015

Pris: 1000 kr/person inklsive råvaror och 1 gäst till festbuffén. Tillkommande gäster kostar 100 kr.

Filosofisk vandring: ”hållbar livsstil”

En naturskön vandring i skog och längs sjöar under vilken på olika sätt samtalar kring lite djupare livsfrågor. Den röda tråden i samtalen är ”hållbar livsstil”. Vi startar med frukost vid Nybrukarnas odlingar i Knapagården, Lädja och avslutar på söndagen med middag vid Pannkakshuset i Tolg. En övernattning längs vägen med samtal kring lägerelden.

Datum: 5-6 sept

Anmälan till: sofia@nybrukarna.se eller maja@nybrukarna.se

Mjölksyrning av grönsaker

Datum: Söndag 11 okt

Anmälan till: sofia@nybrukarna.se